Van maandag 29 januari 2024 t.e.m. maandag 17 juni 2024
Heeft plaats op:
Maandag van 18:30:00 tot 22:10:00
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping
CVO Groeipunt in KoevlietKoevliet 2
9240 Zele
Info
Lesinhoud
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten bereiden, alsook eenvoudige nagerechten. Ook na de bereiding verfijnd dresseren op een bord wordt veel aandacht aan besteed. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren ingrediƫnten.
Een greep uit de gerechten die je leert bereiden:
- Stoofvlees/frieten/appelcompote/saladebar
- Tomatensoep/gehaktballetjes/basilicum
- Croque/kip/peer/gorgonzola/rucola
- Mascarpone/mango/witte chocolade
- Wentelteefjes/fruitcoulis/zure room/verse vruchten
- Chocolademousse/amandelkoekjes/mokkaroom
- Kleine cakes
Traject
Keukenmedewerker
- eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
- eenvoudige visgerechten
- eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- eenvoudige nagerechten
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten - Eenvoudige vlees en nagerechten | 1 | 140 euro | 140 euro | |
Cursusgeld | 1 | 7 euro | 7 euro | |
Kokskledij (vrijblijvend) | 1 | 36,5 euro | 36,5 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.