Van maandag 29 januari 2024 t.e.m. maandag 17 juni 2024

Heeft plaats op:

Maandag van 18:30:00 tot 22:10:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Bar - 1e verdieping

CVO Groeipunt in Koevliet
Koevliet 2
9240 Zele

Info

Lesinhoud

We zien zowel een theoretische als een praktische benadering van het onthalen van gasten.

In deze module leer je de basiscompetenties i.v.m. het ontvangen en bedienen van gasten op een gepaste en gastvriendelijke manier: samenwerking tussen het keukenpersoneel en het zaalpersoneel is essentieel in het afstemmen van de dienstverlening op de wensen en noden van de gasten. Dit betreft eveneens het kunnen verwoorden wat er geserveerd wordt; de klant weet vandaag de dag graag wat op zijn bord ligt (allergieën, vegetarisch, lokale/bioproducten, enz.)

  • Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het voorbereiden en klaarzetten van zaal en tafels en het af- en opruimen.

Je leert bijvoorbeeld

  • hoe je een fles wijn opent,
  • hoe je water moet uitschenken
  • hoe we volgens de etiquette gasten ontvangen en bedienen!

We zetten daarna de theorie om in de praktijk en bedienen de genodigden van de collega-cursisten van de koksmodule. Daardoor gaan de praktijklessen niet altijd op hetzelfde moment door.

De nadruk ligt op:

  • tafels dekken volgens etiquette;
  • gasten verwelkomen en begeleiden;
  • gerechten en dranken opdienen;
  • tafels afruimen;
  • klachten behandelen.

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • Je bedient onze genodigden van de koksmodules.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.


Voor wie op een professionele manier gasten wil ontvangen en bedienen!

Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 7 euro 7 euro
ingrediënten - Initiatie ontvangst en bediening van gasten 1 45 euro 45 euro
Totaal: 172 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.