Van woensdag 31 januari 2024 t.e.m. woensdag 19 juni 2024

Heeft plaats op:

Woensdag van 18:30:00 tot 22:10:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

CVO Groeipunt in Koevliet
Koevliet 2
9240 Zele

Info

Lesinhoud

Je verwerft een grondige kennis van de grondstoffen zoals suikers, eieren, rijsmiddelen, chocolade, bindmiddelen, room, smaakmakers, en je leert vooral ook mooie decoratie- en dresseertechnieken toepassen!

Een greep uit de nagerechten die je leert bereiden:

- Truffels

- Dame blanche

- Parfait / limoen / aardbeiencoulis / speculaascrumble / vers fruit

- Pannenkoeken / vanille ijs / ganache / slagroom

- Sabayon

- Cake / chocolade / appel

- Tiramisu / passievruchten / frambozen

- Dessertkoekjes

- Chocolade mousse

- Frangipanetaart

- Soezen / éclairs / crème patissière

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

certificaat van keukenmedewerker

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

In deze module leer je bistronagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief de voorraden beheren.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - Bistronagerechten 1 145 euro 145 euro
Cursusgeld 1 7 euro 7 euro
Kokskledij extra (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Totaal: 272 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.