GP- Bistrogerechten vis

Van dinsdag 30 januari 2024 t.e.m. dinsdag 18 juni 2024

Heeft plaats op:

Dinsdag van 18:30:00 tot 22:10:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

CVO Groeipunt in Koevliet
Koevliet 2
9240 Zele

Info

Lesinhoud

In de cursus Bistrogerechten met vis bereid je met behulp van je medecursisten elke week 2 gerechten. Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten waar vis, schaal- en schelpdieren steeds centraal staan..

Je leert de “voorbereiding” en “bereiding” van de verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren. Eerst gaan we de vissen leren fileren, daarna gaan we ze bakken, pocheren, stomen, frituren, enz.

Een greep uit de bistrogerechten met vis die je leert bereiden:

  • Kabeljauw in papillot met pilaf-rijst en tomatencoulis
  • Quenelle van zalm en mierikswortelolie
  • Filet van knorhaan met bieslook- en rode paprikasaus
  • Tartaar van zalmforel
  • In hoeveboter gebakken melktongfilets, boontjes en peultjes
  • Quiche broccoli en zalm
  • In zoutkorst gegaarde zeebaars, venkel en aardappelblokjes
  • Garnaalkroketten

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

certificaat van keukenmedewerker

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

Je kookt eenmalig voor genodigden.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Na het volgen van de opleiding keukenmedewerker bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te volgen.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - Bistrogerechten vis (vrijblijvend) 1 165 euro 165 euro
Cursusgeld 1 7 euro 7 euro
genodigden (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Totaal: 292 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.