GP- Bistrogerechten vis
Van dinsdag 30 januari 2024 t.e.m. dinsdag 18 juni 2024
Heeft plaats op:
Dinsdag van 18:30:00 tot 22:10:00
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping
CVO Groeipunt in KoevlietKoevliet 2
9240 Zele
Info
Lesinhoud
In de cursus Bistrogerechten met vis bereid je met behulp van je medecursisten elke week 2 gerechten. Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten waar vis, schaal- en schelpdieren steeds centraal staan..
Je leert de “voorbereiding” en “bereiding” van de verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren. Eerst gaan we de vissen leren fileren, daarna gaan we ze bakken, pocheren, stomen, frituren, enz.
Een greep uit de bistrogerechten met vis die je leert bereiden:
- Kabeljauw in papillot met pilaf-rijst en tomatencoulis
- Quenelle van zalm en mierikswortelolie
- Filet van knorhaan met bieslook- en rode paprikasaus
- Tartaar van zalmforel
- In hoeveboter gebakken melktongfilets, boontjes en peultjes
- Quiche broccoli en zalm
- In zoutkorst gegaarde zeebaars, venkel en aardappelblokjes
- Garnaalkroketten
Traject
Keukenmedewerker
- eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
- eenvoudige visgerechten 40lt
- eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- eenvoudige nagerechten
Hulpkok
- bistrogerechten met vlees en gevogelte
- bistrogerechten met vis
- bistrogerechten met groenten en kruiden
- bistronagerechten
- initiatie ontvangst en bediening van gasten
Kok
- restaurant à la carte
- restaurant à la carte en keukenorganisatie
- restaurant à la carte en keukenbeheer
Voorkennis
certificaat van keukenmedewerker
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
Je kookt eenmalig voor genodigden.
De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
Na het volgen van de opleiding keukenmedewerker bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te volgen.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten - Bistrogerechten vis (vrijblijvend) | 1 | 165 euro | 165 euro | |
Cursusgeld | 1 | 7 euro | 7 euro | |
genodigden (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro | |
Materiaal (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.