Van donderdag 14 september 2023 t.e.m. donderdag 1 februari 2024

Heeft plaats op:

Donderdag van 18:00:00 tot 21:40:00

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 019 - gelijkvloers

CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg
Edgard Tinelstraat 92
9040 Sint-Amandsberg (gent

Info

Lesinhoud

Je leert de basisbeginselen van het koken en elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Doelstellingen:

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • de recepten correct lezen
  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte
  • hoeveelheden afmeten en wegen
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst
  • organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen milieu- en hygiëneregels in acht nemen

Deelcertificaat: Basis koken: Start to cook

Certificaat koken:

  • Basis koken
  • Trendy koken
  • Gastvrij koken
  • Lekker voor alle dag
  • Aangepast koken
  • Bakken

Geen voorkennis vereist.

Je krijgt gedurende de praktijklessen feedback over je handelingen. Er is een systeem van permanente evaluatie.

Meebrengen de eerste les:

  • 2 keukenhanddoeken
  • vaatdoek
  • keukenschort
  • 2 pannenlappen of ovenwanten
  • een aardappelmesje met jouw naam op
  • enkele plastieken potjes om overschot van eten mee te nemen
  • insteekmapje om de recepten tijdens het koken proper te houden
  • schrijfgerief

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld 1 5 euro 5 euro
Voorschot ingrediënten 1 60 euro 60 euro
Totaal: 185 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.