Java 1

Van donderdag 12 november 2020 t.e.m. donderdag 4 februari 2021

Heeft plaats op:

Donderdag van 18:10:00 tot 21:20:00

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 53

Lokaal: GMRCG.4.012

CVO Groeipunt in Henleykaai
Henleykaai 83
9000 Gent

Info

Lesinhoud

Na het volgen van de cursus kan je aan de slag met Java expressies, keuze- en herhalingsopdrachten en zijn de begrippen datatypes en arrays duidelijk. Ook beheers je het werken met object georiënteerde (OO) concepten zoals klasse, object, methode en eigenschap. Als tool wordt Netbeans voorgesteld. Deze is gratis te downloaden en te installeren op elk type PC.

Na het succesvol beëindigen van de module Java 1 kan je de vervolgcursus Java 2 volgen.

Deze opleiding vormt ook een onderdeel van de diplomagerichte opleiding ICT programmeren. Heb je alle modules uit deze opleiding gevolgd, behaal je het certificaat ICT programmeren.

Het avondtraject ICT programmeren kan je afwerken op 2 schooljaren. Je start in een eerste semester met de modules Inleiding programmeren - Python en Databankbeheer. Vervolgens volg je in de tweede jaarhelft Java 1 en Java 2. In de derde jaarhelft volg je Gegevensbeheer en -beveiliging. Om te eindigen met de modules Integratie externe functionaliteiten en Programmeerproject.

Wil je graag ook een diploma secundair onderwijs behalen?

Combineer deze opleiding met de modules van Aanvullende Algemene Vorming en behaal het diploma secundair onderwijs ICT programmeren.

De opleiding ICT programmeren bestaat uit verschillende modules die in een bepaalde volgorde moeten worden gevolgd. Dit betekent dat je eerst moet slagen voor bepaalde modules alvorens je in de vervolgmodule kunt inschrijven.

Om te starten met de module Java 1 of Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten moet je eerst slagen voor de module Inleiding programmeren. Je kan de competenties uit de module Inleiding programmeren ook aantonen door het afleggen van een toelatingsproef.

Je hebt een basiskennis Nederlands.

Gespreide evaluatie

De cursus Java 1 is bestemd voor wie aan de hand van vele oefeningen de elementaire taalconstructies van Java en de elementaire object georiënteerde (OO) concepten onder de knie wil krijgen. Aanvankelijk worden console applicaties gemaakt maar vrij snel worden de oefeningen in een aantrekkelijke grafische interface opgelost. Dit is een logisch vervolg op de cursus Inleiding programmeren - Python.

In deze module zijn er een aantal afstandslessen.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Kopiegeld 1 1 euro 1 euro
Totaal: 91 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.