Depannage gasbranders

Van zaterdag 11 januari 2020 t.e.m. zaterdag 7 maart 2020

Heeft plaats op:

Zaterdag van 08:20 tot 17:00

Aantal lesuren: 60

Prijs lesuren: 90 euro

Lokaal: Atelier Centrale verwarming Loods

PCVO Scheldeland in Lokeren
Durmelaan 34
9160 Lokeren

Info

Lesinhoud

Deze opleiding depannage is bestemd voor techniekers en installateurs die CV-installaties herstellen (gas) en meer praktische kennis wensen op te doen over de werking, regeling en componenten zoals vandaag gebruikt in een aardgasketel.

INLEIDING (dag 1)

ingangsexamen

motivatie "plug & pray" of foutzoeken, maatschappelijk beeld (film " The-Light-Bulb-Conspiracy ")

theorie regeltechniek en bijhorende comfortproblemen (thermostaten, modulerende thermostaten, stooklijnen, PID regeling, productie-afname regeling, dimensioneringsproblemen, )

praktische afspraken wat betreft het benodigde materiaal om zelf actief te dépanneren in de volgende sessies

FUNCTIONELE ANALYSE (dag 2)

alle onderdelen van een GI brander passeren de revue (van een tachograaf in een ventilator over een Hall sensor in een debietschakelaar tot de werking van een gasblok, )

na een korte toelichting van de te meten grootheid wordt er op de gasbranders gemeten (ventilatorsnelheid, waterdebiet, druk, )(Buderus, Junkers, Viessmann, Vaillant, Chaffoteaux, Sime, ACV, Radson, Weishaupt,)

elektrische metingen, drukmetingen

TESTBOX (dag 3)

er wordt zelf een regeling gebouwd waarmee een groot gedeelte van de functionaliteit van de ketelsturing kan worden overgenomen

op onze toestellen (Buderus, Junkers, Viessmann, Vaillant, Chaffoteaux, Sime, ACV, Radson, Weishaupt,) wordt de testbox uitgeprobeerd. Op die manier wordt het nodige zelfvertrouwen opgebouwd om diepgaander te testen en niet dadelijk onderdelen te bestellen in de hoop door vervanging een probleem op te lossen.

GASBLOK (dag 4)

praktijk vervangen gasblok en afregelen van de gasbranders (Buderus, Junkers, Viessmann, Vaillant, Chaffoteaux, Sime, ACV)

praktijk testbox en functionele analyse

verbrandingscontrole, inregelen van de verbranding op premix branders

FABRIKANT (dag 5)

in samenwerking met een fabrikant wordt er een dagopleiding georganiseerd door en met fabrikant technici in het centrum van de fabrikant.

DÉPANNAGE (dag 6)

praktijk zelfstandig dépanneren van onze gastoestellen in storing. Er worden typische fouten, atypische fouten en fouten zonder foutmelding in de toestellen gestoken. De opgedane kennis moet toelaten elk toestel opnieuw aan de praat te krijgen en binnen de wettelijk voorzien verbrandingswaarden opnieuw af te leveren.

Technicus gasvormige brandstof GI

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Prijs
monteur cv - materialen en syllabus 25 euro
Totaal: 115 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.