Dessert op bord

Van vrijdag 6 september 2019 t.e.m. vrijdag 17 januari 2020

Heeft plaats op:

Vrijdag van 08:30 tot 12:25

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 204 - 2e verdieping

CVO Groeipunt in Kerkstraat
Kerkstraat 16
9240 Zele

Info

Lesinhoud

Er is een geleidelijke opbouw wat moeilijkheidsgraad betreft. Naarmate de opleiding vordert worden technieken meer geïntegreerd.

je leert:

restaurantdesserten en borden maken:

  • op basis van mousses en bavarois
  • afgewerkt met ijs en sorbet
  • getopt met dessertsauzen

verschillende componenten bereiden:

  • amandelvullingen
  • slagroomvullingen: vegetarisch en dierlijk
  • pasteibakkersroom
  • Crème au beurre

diverse soorten beslagen:

  • cakebeslagen
  • biscuitbeslagen
  • soezenbeslagen

Diverse brooddegen:

  • wit, bruin en spelt brood
  • hotelbroodjes
  • hotelbroodjes met vulling

Bladerdeeg verwerken: uitrollen en uitsteken

Kruimeldeeg verwerken

Dessertkoekjes

Roomijs

Wafels en pannenkoeken

Taarten afwerken met chocolade en fruit

deelcertificaat Nagerechten

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor wie gepassioneerd is door zoetigheid...

Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - dessert op bord 1 135 euro 135 euro
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Totaal: 255 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.