Dessert op bord
Van vrijdag 6 september 2019 t.e.m. vrijdag 17 januari 2020
Heeft plaats op:
Vrijdag van 08:30 tot 12:25
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 204 - 2e verdieping
CVO Groeipunt in KerkstraatKerkstraat 16
9240 Zele
Info
Lesinhoud
Er is een geleidelijke opbouw wat moeilijkheidsgraad betreft. Naarmate de opleiding vordert worden technieken meer geïntegreerd.
je leert:
restaurantdesserten en borden maken:
- op basis van mousses en bavarois
- afgewerkt met ijs en sorbet
- getopt met dessertsauzen
verschillende componenten bereiden:
- amandelvullingen
- slagroomvullingen: vegetarisch en dierlijk
- pasteibakkersroom
- Crème au beurre
diverse soorten beslagen:
- cakebeslagen
- biscuitbeslagen
- soezenbeslagen
Diverse brooddegen:
- wit, bruin en spelt brood
- hotelbroodjes
- hotelbroodjes met vulling
Bladerdeeg verwerken: uitrollen en uitsteken
Kruimeldeeg verwerken
Dessertkoekjes
Roomijs
Wafels en pannenkoeken
Taarten afwerken met chocolade en fruit
Voorkennis
deelcertificaat Nagerechten
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
- Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
- De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
Voor wie gepassioneerd is door zoetigheid...
Extra
Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten - dessert op bord | 1 | 135 euro | 135 euro | |
Materiaal (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.