Initiatie buitenlandse keuken

Van donderdag 5 september 2019 t.e.m. donderdag 16 januari 2020

Heeft plaats op:

Donderdag van 18:30 tot 22:25

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 euro

Lokaal: Keuken 101 - 1e verdieping

CVO Groeipunt in Kerkstraat
Kerkstraat 16
9240 Zele

Info

Lesinhoud

In deze module reizen we de wereld rond met de bedoeling exotische en vreemde grondstoffen, bereidingswijzen en smaken te leren kennen. We brengen de smaken van het Oosten en Westen samen op het bord. We gaan een kijkje nemen over de grenzen om onze warenkennis nog meer uit te breiden.

We leren trendy gerechtjes klaar maken op basis van streekproducten uit de plaatselijke buitenlandse keukens. De basistechnieken hebben we reeds geleerd in onze hulpkok – kok module. Door deze opleiding leren we creatief zijn en leren we onze klassieke keuken op te waarderen door open te staan voor culinaire invloeden van over de hele wereld.

Na onze reis rond de wereld komen we terug in ons eigen België. Een prachtige keuken rijk aan grote topchefs, een keuken om fier op te zijn.

Denk maar onze asperges – witlof – hopscheuten – Donkmeerse paling – Gentse waterzooi, Vlaamse stoverij. Ook het varkens - en rundvlees, het wild uit de Ardennen is van topkwaliteit. En vergeten we daarbij de Noordzee garnalen en zeetong niet. Onze chocolade van Callebaut, dat is chocolade met een hoog cacaobotergehalte. Het bedrijf werd opgericht in 1911 in Wieze. De belgische landbouwers produceren een groot aantal Belgische kazen met name Beauvoorde, Lo, Wijnendale, Passendale, Maredsous.. Enkele Belgische bieren: Gueuze, Orval, Leffe, Hoegaarden..


Toelatingsvoorwaarden Certificaat Hulpkok

  • Initiatie Buitenlandse keuken
  • Buitenlandse keuken

Toelatingsvoorwaarden: certificaat van hulpkok


Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Voor de hulpkoks die zich willen verdiepen in- en proeven van de werelkeuken

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - Initiatie Buitenlandse Keuken 1 150 euro 150 euro
cursusgeld 1 7 euro 7 euro
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Totaal: 277 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.