Dagschotels met vlees
Van donderdag 5 september 2019 t.e.m. donderdag 16 januari 2020
Heeft plaats op:
Donderdag van 18:30 tot 22:25
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping
CVO Groeipunt in KerkstraatKerkstraat 16
9240 Zele
Info
Lesinhoud
In deze module bereid je samen met je medecursisten bij CVO Groeipunt elke week 2 gerechten. Dit zijn afwisselend hapjes, consommé’s en andere soepen, voorgerechten en hoofdgerechten. Je leert vooral de juiste “voorbereiding” en de ”bereiding” van de verschillende vleessoorten, wild en gevogelte. De juiste cuisson van het vlees bepalen wordt voor jou een evidentie op het einde van de module. Je leert ook een consommé klaren, botersausjes kloppen en lekkere vleessausjes bereiden. Je gaat werken met verloren groenten en aardappelvervangers zoals quinoa.
Met vlees zijn er heel wat mogelijkheden:
- het voorbereiden van vlees en gevogelte;
- vlees- en gevogeltebereidingen;
- het versnijden en schikken na de bereiding;
- de bereiding van begeleidende sauzen;
- de bereiding van soepen op basis van vlees en gevogelte.
Traject
Certificaat Hulpkok
Modules:
- Initiatie warme keuken (Start to cook)
- Koude keuken
- Nagerechten
- Dagschotels met vis
- Dagschotels met vlees en gevogelte
Voorkennis
deelcertificaat Initiatie warme keuken en Koude keuken
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
- Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
- Je kookt voor genodigden.
- De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
Deze cursus maakt deel uit van het traject tot Hulpkok. Wie hulpkok is kan later eventueel doorstromen naar de opleiding Kok of Traiteur.
Extra
Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
ingrediënten - Dagschotels met vlees en gevogelte | 1 | 105 euro | 105 euro | |
cursusgeld | 1 | 5 euro | 5 euro | |
Materiaal (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.