Vlees en BBQ
Van donderdag 5 september 2019 t.e.m. donderdag 16 januari 2020
Heeft plaats op:
Donderdag van 08:30 tot 12:25
Aantal lesuren: 80
Prijs lesuren: 120 euro
Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping
CVO Groeipunt in KerkstraatKerkstraat 16
9240 Zele
Info
Lesinhoud
De kennis van de module dagschotels met vlees en gevogelte wordt hier verfijnd. We leren nog meer bereidingstechnieken en verdiepen ons in heel wat verfijnde recepten. De nadruk ligt op
- het zelfstandig leren werken,
- organisatie en planning,
- vlees, gevogelte en wild versnijden, uitbenen en bereiden,
- bereidingen van afleidingen van sauzen,
- bereiding van soepen op basis van vlees, gevogelte en wild;
- nieuwe en eigentijdse kooktechnieken zoals garen op een lage temperatuur en vacuüm garen.
Traject
Certificaat KOK (nog geldig tot 31/08/2023)
Modules:
- Visgerechten
- Vleesgerechten
- Streekgerechten
- Dienst aan de kaart/keuken
- Onthaal en omgang met gasten - interactie zaal/keuken
Voorkennis
Certificaat Hulpkok.
Evaluatie
Gespreide evaluatie en feedback
- Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
- Er is een eindproef waarbij je zelf een gerecht voorstelt en bereidt.
- Je kookt voor genodigden.
- De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.
Doelgroep
Voor wie na de opleiding Hulpkok zijn kookkunsten verder wil verfijnen!
Extra
Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.
Lesmomenten
M | D | W | D | V | Z | Z | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
VM | |||||||
NM | |||||||
AV |
Materialen | Aantal | Eenheidsprijs | Prijs | |
---|---|---|---|---|
Materiaal (vrijblijvend) | 1 | 0 euro | 0 euro | |
cursusgeld | 1 | 7 euro | 7 euro | |
ingrediënten - Vleesgerechten | 1 | 150 euro | 150 euro |
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.