Snacks en consumptie-ijs jaarcursus

Van dinsdag 3 september 2019 t.e.m. dinsdag 22 september 2020

Heeft plaats op:

Dinsdag van 13:00 tot 16:55, 13:30:00 tot 17:10:00

Aantal lesuren: 160

Prijs lesuren: 240 euro

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 8

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

CVO Groeipunt in Koevliet
Koevliet 2
9240 Zele

Info

Lesinhoud

Alle basisbereidingen van de initiatiemodule leer je hier zelfstandig klaarmaken. We bouwen verder op de vorige cursus door afgeleiden van de basisbereidingen klaar te maken. De nadruk ligt op:

  • alternatieve bindingen;
  • bouillons en fonds bereiden, gebruiken en regenereren;
  • kennismaking met het vacuüm garen;
  • voorbereiding van de producten = mise en place;
  • bewaring en opwarming van afgewerkte gerechten;
  • verschillende manieren van bewaren en stockeren van de voorbereide producten: vacuüm,
  • snelvriezen, …;
  • de juiste cuisson op vlees- en visgerechten;
  • presentatie van gerechten.


Een culinair voorproefje:

  • maaltijdsalades;
  • salades voor buffetten;
  • ovenschotels;
  • waterzooi van kip met nieuwe bindmiddelen en smaakverbeteraars;
  • desserts en zoetigheden om bij verwenkoffie te serveren;
  • spaghetti en pasta’s op eigen wijze;
  • gepocheerde vis.



Certificaat: Medewerker brasserie, taverne, bistro

Modules:

  • Initiatie snacks/tearoom
  • Snack/tearoom
  • Consumptie-ijs

deelcertificaat Initiatie snacks

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Lesmomenten

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       
Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - snacks en consumptie-ijs 1 285 euro 285 euro
cursusgeld 1 5 euro 5 euro
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 euro 0 euro
Totaal: 530 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.